XCRYO HUIPPUKYLMÄHOITOJA JA MIGREENIN HÄÄTÖÄ + ALENNUSKOODI

*Palvelu saatu


Sain houkuttelevan tarjouksen päästä kokeilemaan XCryo huippukylmähoitoa Tampereella. Tähän tarjoukseen tartuinkin oitis ja sain käytettäväkseni viisi hoitokertaa TIK Salongilla huippukylmähoidoissa. Olen muistaakseni maininnut kärsiväni migreenistä, joka todella usein (lähes poikkeuksetta joka kerta) laukeaa niska-hartiaseudun jumeista ja/tai kiputilasta. Tähän ei ennaltaehkäisevänä oikein ole mitään varmaa apua, ja vahva lääkitys ei tee hyvää vatsalle. Jännityshartiat ei kuitenkaan ole mikään pieni vaiva, vaan pikemminkin oikea riesa, joka vaikuttaa valtavasti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ei tarvinnut pitkään arpoa, mikä kehonosa olisi potentiaalinen testausalue... Päätettiin siis hoitaa käyntikerroilla sekä kasvoja, että niska-hartiaseutua ja yläselkää.

Taustana niska-hartiaseudun ongelmista sen verran, että urheilu on näkynyt voimana yläkropassa aika vahvastikin ja sen huoltaminen on aina ollut aika heikohkoa. Näin kaksvitosena osaa ottaa oman hyvinvoinnin ja kehonhuollon vakavasti ja priorisoida myös siihen liittyvät kulut suhteellisen tärkeiksi. Siltikään satunnaisia hierontakertoja ja venyttelyä lukuunottamatta ei oo tullut tehtyä muuta kuin pahennettua tilannetta huonolla työasennolla ja rankalla somettamisella, kovia treenejä huonolla tekniikalla unohtamatta. Päänsäryistä on siis kärsitty enemmän ja vähemmän.Mikä XCryo?


Tampereelle on todellakin rantautunut huippukylmähoito eli lääkkeetön ja kemikaaliton erilaisten kropan oikkujen hoitomuoto. Hoidossa lämpötila nimensä veroiseksi huippukylmäksi lasketaan sähkökompressori- ja lämmönsiirtotekniikan avulla. Kylmä ilma tulee laitteesta putkea pitkin kohdistetusti hoidettavalle alueelle. Maski puolestaan toimii sekä kylmän ilman että sinivalon avulla. Huippukylmän aiheuttaman termoshokin ihon pinnalla kerrotaan tuhoavan tulehduksia aiheuttavat bakteerit ja muunmuassa ne sienipohjaiset ihottumat, jotka eivät selviä alhaisissa lämpötiloissa. Kylmähoito supistaa verisuonia hoidon aikana ja sen jälkeinen verisuonten laajeneminen auttaa puhdistamaan ihoa ja kudoksia. Termoshokin aiheuttaman verenkierron kiihtymisen ansiosta hoidolla saadaan aikaan muunmuassa tulehdustilan laskemista, turvotuksen vähenemistä ja kollageenin tuotannon nopeuttamista.

XCryolla voidaan hoitaa kasvojen ihon ongelmia, kuten aknea ja ruusufinnejä. Myös kasvojen alueen turvotukseen, ryppyihin ja vaikkapa arpiin voidaan antaa huippukylmähoitoa. Liiallinen nesteen kertyminen, lihaksen tai hermon tulehtuminen aiheuttaa ihmiskehossa kipuja, ja myös näitä voidaan hoitaa laitteella paikallisesti. Urheilusta palautumiseen tai esimerkiksi reumaoireisiin on huippukylmästä löydetty apua paikallishoitoa antamalla jo yhden hoitokerran jälkeen. Urheilupiireissä tämä huippukylmähoito taitaakin olla toistaiseksi tunnetumpaa, vaikka urheilija sinun ei täydy olla voidaksesi tutustua huippukylmähoitoon.

Kyseessä ei ole siis mikään hattutemppu, vaan ihan tieteellä selitettävä hoitomuoto. Tiesitkö, että hoitolaitoksissa käytetään Cryoa esimerkiksi syylien ja muiden ihomuutosten "jäädyttämiseen"? Yksinkertaisimmillaan kivun paikantamisen tai hoidettavan alueen valinnan jälkeen astut hoitohuoneeseen varaamallasi ajalla ja ammattilainen hurinaa pitävän laitteen avulla kohdentaa kylmän ilman ongelma-alueelle mitaten samalla kehon lämpötilaa. Ihon pintalämpötila lasketaan lähelle nollaa astetta optimaalisten tulosten aikaan saamiseksi. Hoito itsessään kestää vain muutamia minuutteja. Sinun ei tarvitse valmistautua hoitoon millään tapaa. Saat alussa täytettäväksesi kaavakkeen, jolla varmistetaan vielä, ettei hoidolla ole mitään esteitä.

Kertahoitoa tuloksellisempaa on tietysti sarjahoito. Hoitokertoja on toki mahdollista varata yksittäinkin. Ensimmäisellä kerralla voit jutella XCryo -valtuutetun kanssa jatkosuunnitelmista ja mikäli jokin hoidoissa askarruttaa, suosittelen ottamaan yhteyttä suoraan heihin esimerkiksi Instagramissa @xcryotampere. Kannattaa muutenkin ottaa heidän tilit haltuun, sillä sieltä löytyy ennen ja jälkeen -kuvia, faktaa hoidoista sekä asiakkaiden kokemuksia ja konkreettisia hoidon tuloksia.Millainen oli kokemukseni XCryosta?


Olin aluksi ehkä vähän skeptinen siitä, että mitä kylmä todellisuudessa tekee ja voiko siitä olla apua. Kaikki meistä tietää sen, ettei ainakaan pakkasessa kyhjöttäminen ole kovin mieluista ja se saa vaan lähinnä nivelet kolottamaan. Tässä ei kuitenkaan ole kyse lainkaan siitä, eikä edes avantouinnilla ole todettu olevan vastaavia vaikutuksia kuin huippukylmähoidoilla. Hoito tuntuu silti samankaltaiselta iholla kuin avannossa uiminen tai lumihankeen hyppääminen. Varsinaista kipua thermoshokki ei aiheuta. Alueissa, joissa lihasjumia tai tulehdusta on, tuntui hoito mielestäni pistävältä tai nipistävältä. Ei kuitenkaan sellaiselta, etteikö niitä tuntemuksia kestäisi. Huomasin niskan alueella kylmän aiheuttaman reaktion säteilevän kallonpohjan lihaksiin asti. Selvästi hoito puri sinne, missä todellisia jumeja oli oikeastikin.

Olo hoidon jälkeen on vähän samanlainen kuin hierojalta tullessa. Pari ensimmäistä hoitokertaa oli kyllä todella höntti olo loppupäivän, mutta täydellisen rentoutunut. Allekirjoittaneella kuului humina korvissa, kun veri alkoi taas kiertää keskusyksikössä asti. Itseasiassa yhden kerran jälkeen toiselta puolelta selkälihasta hoidetteassa veti lihas ihan ihmeellisen jumitilan päälle hoidon jälkeiselle päivälle, mutta hävisi siitä heti vuorokauden kuluessa hoidon jälkeen. Voi siis olla, että lihakset olivatkin jumissa myös muualla selässä, mikä puolestaan pahensi niska-hartiaseudun tilannetta.
Hoidon aikana huomasin jännityshartioiden laskeneen ja jopa ryhdin parantuneen. Olin sopivasti lomalla, joten näyttöpäätetyötä ei tullut tehtyä ihan tavalliseen tapaan. Niska-hartiaseutu oli kuitenkin kevyen oloinen eikä päänsärkyjä tai migreeniä ollut ja esimerkiksi juoksulenkeillä ns. "hartiahengitystä" ei ollut havaittavissa. Tulokset puhuivat hyvän olo merkeissä.

Sain jokaisella hoitokerralla myös kasvomaskin pariksi minuutiksi. Minulla on tapana stressin ja esimerkiksi kirkkaan valon vuoksi jännittää paljon kasvojen lihaksia silmiä siristellen ja kulmia kutristellen. Huomasin maskin voiman etenkin poskissa ja otsassa lihasten kihelmöintinä. Huomasin myös, että juuri ennen ensimmäistä hoitokertaa tehdyt kulmakarvat paranivat muutamissa päivissä aiemman viikon paranemisajan sijasta. Kävin myös hoidon puolen välin paikkeilla kasvohoidossa, eikä ihoni ole hetkeen ollut näin hyvässä kunnossa kuin mitä se nyt on huippukylmähoidon jälkeen. Epäpuhtauden nousivat ihon pintaan, ja kuorimalla ja kosteuttamalla kasvot olivat pehmeät ja sileät. Harmi, etten hoksannut ottaa tästä niitä kuuluisia ennen ja jälkeen -kuvia.Sain tarjotakseni teille myös tuntuvan edun XCryo huippukylmähoitoihin. Nimittäin käyttämällä varauksen yhteydessä koodia "emilia20" saat -20% pois palvelun hinnasta. Hinnat voit kurkata suoraan TIK Salongin verkkosivuilta. Koodia voit käyttää minkä tahansa kanavan kautta aikaa varatessasi.

TIK Salonki sijaitsee hyvinkin keskeisellä paikalla Tampereen keskustan alueella, sillä Keskustorilta kävelee sinne vain parissa minuutissa. Voit siis poiketa siellä vaikkapa lounastauon yhteydessä tai työpäivän päätteeksi, eikö! Palvelu on aina huippuiloista ja ovesta sisään astuessa olo tuntuu lämpimän vastaanotetulta. Rohkeasti siis vain aikaa varailemaan ja kyselemään hoidoista lisää, mikäli jokin jäi pohdituttamaan! Vastailen itsekin mieluusti lisäkysymyksiin liittyen omiin kokemuksiini.


Tykkää-merkinnät

Kommentit