PIKAKATSAUS UUTEEN KOTIIN


Heippa ja mitä mahtavinta tammikuuta!


Toivottavasti siellä vuosi on alkanut valoisimmissa merkeissä. Täällä puksutellaan eteenpäin ihan hyvällä pöhinällä. Vähän vielä koronan jälkeinen väsy painaa tehokkuutta (ja silmiä), mutta koitan olla tekemättä siitä mitään ongelmaa itselleni. Näillä mennään ja valoisalta näyttää siitä huolimatta. Koronan jälkeen oon kutakuinkin siis toipunut, mutta kyllä sitä sai sen pari viikkoa sairastaa. Mun eristys päättyi siihen minimiin, eli seitsemään vuorokauteen oireettomuuden perusteella. Huomasin kuitenkin, että jo hetken jatkuneesta hengenahdistuksesta oli tullut kuin normi. Parin viikon jälkeen positiivisesta testistä tuntui kuin olisin saanut uudet keuhkot tilalle. Aika jees, näin himopyöräilijän mielestä. Mutta muutoin tosiaan takaisin ollaan kiinni normiarjessa. Täähän on parhaillaan ensimmäinen kokonainen työviikko ilman arkipyhiä nyt hetkeen ja mun mielestä on ok, että sen faktan kohtaaminen ei oo ehkä niin kivaa.

Kotonakin alkaa pala palalta näyttää ihan kodilta. Tosiaan aikalailla kaikki vanhat isommat huonekalut meni vaihtoon, enkä kadu sitä päätöstä hetkeäkään. Ei valkoinen pelkistetty sisustus vaan ole yhtään mun juttu. Enkä ihan ymmärrä, miksi edes kuvittelin tai halusin sen olevan. Sisustuksessa on aina inspiroinut tummat sävyt ja käsittelemätön, raaka ja rosoinen pinta. Juuri sellainen industrial -henkisyys yhdistettynä kodikkaisiin viboihin.
Luovuus on ollut tämän 46 neliömetrin sisustuksen suunnittelussa avainsana. Tavaraa riittää. Neliöitä taas ei, kun täällä asuu kaksi tyyppiä, joista toinen on sullonut koko elämänsä töistä lähtien tällä hetkellä kotiin ja, joka rakastaa järjestystä ja käytännöllisyyttä. Ja sitten se toinen. Se ei ainakaan rakasta järjestystä. Ei varmastikaan varsinainen yllätys.Vielä uupuu tosiaan vaikka ja mitä. Töitä on esimerkiksi tehty keittiön jakkaralla kohta jo pari kuukautta, haha. Selkä parka. Kattovalaisimet, kaappi, matot, säilytystilaa ja kylppärin säilytysratkaisut sekä tietysti kaikki parvekkeen kalusteet puuttuu. Osan näistä olen jo ehtinyt tilata, mutta toimitusajat on ihan jäätävän pitkät ja arvioitu toimitusaika on tällä hetkellä ensi kuussa. Joten katsotaanpa kuinka pitkälle kärsivällisyyttä vielä venytetään. Olen myös selaillut Tori.fi käytettyjen valikoimaa, ettei ihan kaikkea tarvitsisi ostaa uutena, mutta toistaiseksi tuloksetta. En silti vielä luovuta, vaan pidän hakuvahdit päällä ja vilkuilen tarjontaa aina sopivassa välösessä.
Tältä tosiaan näyttää nyt näin kurkistuksen hengessä! Ikean Fjällbo -sarja näyttelee tällä hetkellä isoa roolia tässä huushollissa. Myös Ellokselta, HobbyHollilta ja Kodin1:stä olen bongaillut upeita huonekaluja, valaisimia ja kodin tekstiilejä. Nyt kun on päässyt tähän uuden makuun, tekisi mieli vaihtaa kaikki entinen vastaamaan nykyistä mieltymystä. Odotan päivä päivältä yhä enemmän omaa kotia, ja sitä vapautta toteuttaa kaikki villit ideat! Pikkuhiljaa hyvä tulee ja kotihan on aina yksi loputon projekti, jotenka stay tuned.
Miltä vaikuttaa, pureeko suhun tummat, maanläheiset sävyt ja raa´at pinnat?

Tiedätkö muuten jotain toista vastaavaa 2nd hand -myynti/ostoalustaa kuin Tori.fi?
Tykkää-merkinnät

Kommentit